Podpora in svetovanje za študente s posebnimi potrebami v času študija na daljavo

Društvo študentov invalidov Slovenije je v sredini novembra pričelo z izvajanjem novega projekta PRAVA SMER, s katerim želijo pomagati zaposlenim v visokem šolstvu in študentom, da bo študij na daljavo prijazen in čim bolj učinkovit za vse sodelujoče. Projekt bo trajal do 31. maja 2020 in je podprt s sredstvi Programa ACF v Sloveniji (2014 – 2021).

 

 

V okviru projekta bodo za zaposlene v visokem šolstvu pripravili različna priporočila in smernice za dostopnejši študij na daljavo. Pri pripravi smernic bodo aktivno sodelovali tudi študenti s posebnimi potrebami. Priporočila in smernice bodo pošiljali preko e-pošte, nanašala pa se bodo na pripravo dostopnih predavanj, učnih gradiv ter preverjanj znanja. Gradivo bo dostopno tudi na njihovi spletni strani, na tej povezavi, sproti pa ga bomo objavljali tudi na družabnem omrežju Facebook..

 

Za zaposlene v visokem šolstvu bodo pripravili tudi tematske delavnice, na katerih boste pridobili še podrobnejša znanja o delu s študenti in organizaciji dostopnega študija. Prav tako boste lahko s svojimi kolegi izmenjali izkušnje in se posvetovali o dilemah, s katerimi se soočate.

 

Vsa dodatna vprašanja, pobude in predloge lahko naslovite na e-naslov društva.

 

Tekst: Društvo študentov invalidov Slovenije

Foto: Freepik.com

25. november 2020 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo