Knjižnica deluje pod novimi pogoji

Od četrtka, 12. novembra 2020, Knjižnica UP FM IN UP PEF omogoča prevzem vnaprej naročenega knjižničnega gradiva v skladu z navodili NIJZ. Vstop v prostore Knjižnice UP FM IN UP PEF ni mogoč. Vnaprej naročeno gradivo boste prevzeli brezstično izven prostorov Knjižnice UP FM IN UP PEF. 

 

IZREDNI URNIK / DEŽURSTVO ZA IZPOSOJO GRADIVA IZ KNJIŽNICE UP FM IN UP PEF 

Vsak četrtek od 10.00 do 16.00 ure. 

Prevzem izključno naročenega ali rezerviranega gradiva je mogoč le v navedenem času. Naročeno gradivo je mogoče prevzeti na brezstičen način izven knjižnice ob vnaprej dogovorjeni uri. Prosimo, da se pri prevzemu ravnate samozaščitno in po navodilih NIJZ uporabljate masko, da si pred prevzemom razkužite roke in držite primerno medosebno razdaljo. 

 

NAROČANJE GRADIVA

Na e-naslov izposoja@fm-kp.si ali knjiznica@fm-kp.si, in sicer nam pišete iz vašega univerzitetnega naslova (stevilka@student.upr.si), navedete podatke o gradivu, ki si ga želite izposoditi. Vljudno prosimo, da točno navedete podatke o gradivu, ki jih pridobite v COBISS-u. Rezervacijo gradiva lahko opravite tudi preko servisa Moja knjižnica. Knjižničarka bo z vami stopila v stik, da se boste dogovorili za prevzem ob dogovorjeni uri. 

Primer navedbe podatka iz kataloga COBISS: 

Naslov: Can you speak English well? : najpogostejše napake slovenskih govorcev v angleškem jezikuAvtor: Pervan, Mia

ISBN  86-11-14770-7

COBISS.SI-ID  100376832

 

Naročeno gradivo vam lahko pošljemo tudi po pošti. Storitev je plačljiva po ceniku Pošte Slovenija. Storitev poštnega pošiljanja boste poravnali naknadno. Računovodska služba vam bo izstavila račun s položnico, kar boste prejeli na vaš naslov.  

 

VRAČILO GRADIVA

Gradivo lahko vrnete po dogovoru, in sicer ga lahko brezstično predate knjižničarki. Gradivo po pravilih NIJZ oddamo v tridnevno karanteno in ga po tem obdobju vrnemo v programu COBISS/Izposoja. POZOR: v času razglašene epidemije rok izposoje MIRUJE, zamudnine NE BOMO ZARAČUNAVALI, opominov NE BOMO IZSTAVLJALI. Uporabniki, predvsem tisti, ki ne živite v Občini Koper, lahko že izposojene knjige vrnete po preklicu epidemije oz. ko bodo ukrepi o omejitvah prehodov občinskih meja odpravljeni. Če želite, lahko knjige vrnete po pošti. V kolikor prejmete obvestilo o skorajšnjem poteku roka izposoje, ki je programsko nastavljeno in ga ni možno izključiti, ga jemljite kot brezpredmetnega. 

 

E-VIRI 

Vabimo vas k uporabi naših E-viri, kjer najdete številne spletne časopise in baze podatkov s številnimi prispevki v polnem besedilu. Uporabniki knjižnice do E-virov dostopate preko povezave https://www.upr.si/si/univerza/clanice/univerzitetna-knjiznica/elektronski-viri/, uporabniško ime in geslo sta za študente enaka vstopnim podatkom za ŠIS/VIS, za zaposlene na UP pa enaka vstopnim podatkom za UNIS.

 

OPOZORILO: Možne so spremembe glede na epidemiološko sliko oz. navodila NIJZ in Vlade Republike Slovenije! Sledite našim obvestilom na spletnih straneh. 

10. november 2020 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo