Mednarodno sodelovanje 1/6

Skupna prizadevanja Univerze na Primorskem in Moskovske državne univerze M. V. Lomonosova za vzpostavitev skupnega slovensko-ruskega izobraževalnega in raziskovalnega sodelovanja so pripeljala do ustanovitve skupnega zavoda Podružnica Moskovske državne univerze M. V. Lomonosov v Kopru, ki so jo včeraj s svečano in slavnostno akademijo tudi uradno odprli.

Vlada Republike Slovenije je na svoji 148. redni seji Univerzi na Primorskem podala soglasje k soustanovitvi zavoda Podružnica Moskovske državne univerze M. V. Lomonosova v Kopru. S tem so zagotovljena proračunska sredstva za vzpostavitev in začetno delovanje podružnice v višini 500.000 evrov. Fakulteta za management bo tako prva poslovna šola v Sloveniji, ki bo izobraževale kadre za delovanje na ruskem trgu in za delovanje na evropskem trgu za rusko gospodarstvo. 

V italijanskem Monastierju di Treviso v okolici Benetk je pretekli konec tedna (24–27. maja 2017) potekala mednarodna znanstvena konferenca MIC 2017 z naslovom Managing the Global Economy. Konference se je udeležilo približno 200 udeležencev iz 33 držav, predstavljenih je bilo 167 prispevkov, ki so obravnavali različne vidike upravljanja globalnega gospodarstva.

Družbena omrežja

Kazalo