Priložnosti in izzivi

 
 
 Datum objave 10. 11.  2017
KAJ: Nagradni razpis za diplomske in magistrske naloge s področja delovanja nevladnih organizacij
KJE: ISKRA – Stičišče NVO Istre in Krasa
ROK ZA PRIJAVO: 27. november 2017 do 12. ure
ISKRA - Stičišče NVO Istre in Krasa na koncu vsakega koledarskega leta podeljuje denarni nagradi za najboljše diplomsko in magistrsko nalogo v višini 250,00 evrov bruto, in sicer za naloge, ki obravnavajo delo nevladnih organizacij.  

Razpis je namenjen študentkam/-om Univerze na Primorskem (ne glede na stalno prebivališče) in študentkam/-om drugih univerz v Sloveniji, s stalnim bivališčem v Obalno-kraški regiji, ki so v tekočem letu: 1) magistrirale/-i po t. i. bolonjskem sistemu ali diplomirale/-i po starem sistemu ali 2) diplomirale/-i po bolonjskem sistemu. Na razpis se torej lahko prijavijo študentke in študenti, ki ustrezajo navedenim pogojem in je njihova tema diplomske naloge oz. magistrskega dela vezana na delovanje nevladnega sektorja. Če vas zanima še kaj v zvezi z razpisom, pišite na info@sticisce-iskra.si ali pokličite Kulturno izobraževalnega društva PiNA na 05 63 00 320.
Več informacij

 
 
 Datum objave 10. 11.  2017
KAJ: Mednarodna konferenca LEAP Summit 2018
KJE: Zagreb, Hrvaška
KDAJ: 15. - 17. marec 2018
Te zanimajo nove tehnologije, digitalne teme, inovacije in podjetništvo ter zgodbe, ki spreminjajo življenje? Če da, se lahko udeležiš mednarodne konference "LEAP Summit".
Sodelujoči bodo svetovno priznani predavatelji iz multinacionalnih podjetij, uspešni podjetniki in vodilni investitorji iz Evrope. Ste podjetnik, študent, mladi strokovnjak, vodja nevladnih organizacij ali ambiciozna oseba? Torej je LEAP pravo mesto zate! 
Več informacij
 
 
 Datum objave 10. 11.  2017
KAJ: Štipendije
KJE: Republika Turčija
ROK ZA PRIJAVO: 16. 4. 2018 (dodiplomski študij)/5. 2. 2018 (magistrski in doktorski študij)
 
 
 Datum objave 2.11. 2017
KAJ: Master in Economics, Univerza Dalarna 
KJE: Švedska
KDAJ: Jesen 2018
Možnost opravljanja posameznih predmetov iz študijskega programa za študente, ki se bodo v študijskem letu 2018/2019 udeležili izmenjave.
Več informacij
 
 
 Datum objave 23. 10. 2017
KAJ: 10. Dnevi podjetništva 2017 
KJE: Ljubljana, Tehnološki park Ljubljana, Tehnološki park 19 - Stavba B
KDAJ: 14. in 15. november 2017
Dneve podjetništva že desetič v partnerstvu organizirata Tehnološki park Ljubljana in podjetje Data. Pester nabor različnih dogodkov: predavanja, okrogli mizi in debata. Rdeča nit prvega dne bodo  zaposlovanje, davki in kriptovalute, drugi dan pa bo beseda tekla o mednarodnem delovanju in spletnem marketingu. Udeležba je brezplačna!
Vsi podjetniki, bodoči podjetniki in radovedni posamezniki s podjetniško žilico se lahko od danes naprej do zapolnitve prostih mest prijavite na eno ali na več predavanj, debat in okroglih miz. Organizatorji poskušajo znova ujeti duh časa in podjetnikom predstaviti vsebine, ki jim bodo prišle prav v njihovem poslovnem življenju v naslednjem kratkoročnem obdobju.
Več informacij
 
 
  Datum objave 17. 10.  2017
KAJ: Razpis za bilateralno štipendijo, ki slovenskim študentom omogoča študij v Izraelu (8 mesecev) oz. učenje hebrejščine (poletni tečaj)
ROK ZA PRIJAVO: 30. november 2017
Več informacij

  

 
 Datum objave 22. 9. 2017
KAJ: Opravljanje Erasmus+ pripravništva
KJE: University of Macerata, Italija
Na zavodu University of Macerata v Italiji v oddelku European Documentation Centre (EDC) iščejo praktikante v okviru programa Erasmus+.
 
 
 Datum objave 22.9. 2017
KAJ: Štipendije
KJE: Švica
KDAJ: Študijsko leto 2018/2019
ROK ZA PRIJAVO: 30. november 2017

Za vse nadaljnje informacije in prijavne obrazce morate kontaktirati Veleposlaništvo Švice v Ljubljani na: lju.vertretung@eda.admin.ch. Prijavne obrazce vam bodo posredovali samo po elektronski pošti!

 
 
 Datum objave 22. 9. 2017
KAJ: Opravljanje strokovne prakse
KJE: Malta
Na voljo so 3 prosta mesta: 2 za študenta na področju razvoja IT programske opreme in 1 za študenta na področju trženja in grafičnega oblikovanja. Praksa se bo opravljala v uglednem podjetju z možnostjo kasnejše zaposlitve.
 
 
Datum objave 12. 9. 2017
KAJ: Praktično usposabljanje v prodaji ali študentsko delo
KJE: Ljubljana, hotel Four Points by Sheraton Ljubljana Mons
Zaradi povečanega obsega dela ter sezone kongresnih dejavnosti se je v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons odprlo še eno mesto v prodaji. Vabljeni mladi talenti, ki se želijo usposabljati v oddelku prodaja v tem hotelu, ki dela po standardih ene največjih hotelskih verig na svetu, da opravite prakso oziroma se prijavite za študentsko delo – pomoč v oddelku prodaja. V podjetju pravijo, da kadar se pozneje ponudi prilika za zaposlitev, najraje zaposlijo mlade talente, ki so jih imeli možnost spoznati skozi proces usposabljanja ali v obliki študentske pomoči. Ne zamudite priložnosti!
Če ste zainteresirani, pošljite prošnjo in CV na: hr@fourpointsljubljana.com.
 
 
 Datum objave 28. 7. 2017
KAJ: Štipendije Nemške akademske službe za izmenjavo ( DAAD) za študijsko leto 2018/2019
KJE: Boon, Nemčija
KDAJ: Študijsko leto 2018/19
ROK ZA PRIJAVO: september-november 2017
Vas zanima študij v Nemčiji? Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu ponuja različne štipendije za diplomante, raziskovalne štipendije za doktorande, postdoktorande in mlade znanstvenike, štipendije za delovna bivanja za visokošolske učitelje ter visokošolske poletne tečaje za tuje študente in diplomante v Nemčiji.
Podrobne informacije o posameznih štipendijah DAAD so na voljo na spletni strani www.funding-guide.de
Vprašanja v zvezi s štipendijami lahko naslovite tudi na Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek (E-naslov: info@laibach.diplo.de , T: 01 479 03 00).
 
 
 Datum objave 27.6. 2017
KAJ: Opravljanje strokovne prakse v računovodstvu
KJE: Sanary, Francija
KDAJ: September-december 2017
Zaželjeno je dobro poznavanje matematike, kandidatom ni potrebno obvladati francoskega jezika.
 
 
 Datum objave 21.6. 2017
KAJ: Semper Avanti - mladinska nevladna organizacija
Semper Avanti je mladinska organizacija s sedežem v Vroclavu, regija Spodnje Šlezije na Poljskem. Združenje je bilo ustanovljeno leta 2001 in od takrat postaja velika, inovativna in dinamična NVO. 
V zadnjem času je Semper Avanti uvedel različne programe za razvoj evropske mladine na trgu dela. Ti programi se osredotočajo na pripravo mladih za izziv, da najdejo svoje prve zaposlitve in pridobijo delovne izkušnje (organiziranje poklicnih usposabljanj in pripravništev tako doma kot v tujini, usposabljanje, razvijanje trdih veščin in mehke veščine, kot so komunikacija, reševanje konfliktov, samo-predstavitev, timsko delo, medkulturno sodelovanje itd). 
Ekipo za poklicno izobraževanje in usposabljanje sestavljajo člani, katerih izobrazba je s področij mednarodnih odnosov in evropskih študij, psihologije, pedagogike, managementa in filologije. 
Več informacij
 
 
 Datum objave 11. 5. 2017
KAJ: Spletnik Akademija
Spletnik Akademija študentom omogoča dostop do kakovostnih vsebin iz področja digitalnega marketinga, ki je eno izmed najhitreje razvijajočih se področij.
Zajema namreč področja, ki so osnova za uspešno izvajanje digitalnega marketinga v veliki večini slovenskih podjetij. Ta področja so: izdelava spletne strani, optimizacija strani, oglaševanje na iskalnikih, izvajanje profesionalnega e-mail marketinga, pisanje digitalnih vsebin in plasiranje le teh ciljnemu občinstvu ob pravem času, na pravem mestu. 
S tem želimo doseči da so študentje ob svojih prvih delovnih izzivih opremljeni z znanji, ki na splošno podjetjem manjkajo in jim na ta način olajšati vstop na trg dela.

Družbena omrežja

Študenti

Kazalo