Priložnosti in izzivi

 
Datum objave 12. 9. 2017
KAJ: Praktično usposabljanje v prodaji ali študentsko delo
KJE: Ljubljana, hotel Four Points by Sheraton Ljubljana Mons
Zaradi povečanega obsega dela ter sezone kongresnih dejavnosti se je v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons odprlo še eno mesto v prodaji. Vabljeni mladi talenti, ki se želijo usposabljati v oddelku prodaja v tem hotelu, ki dela po standardih ene največjih hotelskih verig na svetu, da opravite prakso oziroma se prijavite za študentsko delo – pomoč v oddelku prodaja. V podjetju pravijo, da kadar se pozneje ponudi prilika za zaposlitev, najraje zaposlijo mlade talente, ki so jih imeli možnost spoznati skozi proces usposabljanja ali v obliki študentske pomoči. Ne zamudite priložnosti!
Če ste zainteresirani, pošljite prošnjo in CV na: hr@fourpointsljubljana.com.
 
 
Datum objave 11. 9. 2017
KAJ: Usposabljanje za mlade z možnostjo zaposlitve
KJE: Ajdovščina, Inštitut za mladinsko politiko
Na Inštitutu za mladinsko politiko Ajdovščina bodo v okviru projekta Lokalno partnerstvo za povečanje zaposlovanja mladih na lokalnem trgu dela izvedli trofazna usposabljanja za mlade z možnostjo zaposlitve. Vabljeni vsi mladi iskalci zaposlitve od 15 do 29 let iz goriške in obalno-kraške regije.

 

 
 Datum objave 8. 9. 2017
KAJ: Peti svetovni mladinski forum ECPD »YOUTH PEACEBUILDERS FOR A SUSTAINABLE FUTURE«
KJE: Beograd
KDAJ: 28. in 29. oktober 2017
ROK ZA PRIJAVO: 15. 9. 2017
Peti svetovni mladinski forum ECPD se bo osredotočal na državljanske in civilne prakse, povsod in kjerkoli ter koncept resnične pripadnosti. Prihajajoči dogodek poteka v problematičnem prostoru, z večjim občutkom za nujnost in kot hitro naraščajoča miselnost zaskrbljenosti nam pove, da je malo časa za pogled nazaj, in da je potrebno veliko več napora pri oblikovanju prihodnosti.
 
 
 Datum objave 23. 8. 2017
KAJ: Opravljanja izpita japonščine – JLPT v Sloveniji
KJE: Ljubljana
KDAJ: 13. 12. 2017
ROK ZA PRIJAVO: 15. 9. 2017
 
 
Datum objave 31. 7. 2017
KAJ: Natečaj Start up Koper - Capodistria
ROK ZA PRIJAVO: 15. september 2017 do 23.59
Imaš podjetniško idejo, s katero lahko prispevaš k lokalnemu okolju in si želiš podjetniških izzivov? Prijavi se na natečaj, v sklopu katerega iščemo mlade do 35. leta, ki bodo v svojih idejah in rešitvah izkazali inovativnost, tržno usmerjenost ter doprinesli k razvoju podjetniške kulture v Mesti občini Koper in širše.
Na natečaj se lahko prijavite vsi, ki se želite preizkusiti na področju podjetništva. Iščemo posameznike ali podjetniške skupine, ki imate le podjetniško idejo, patent ali pa že razvit poslovni model, produkt ali storitev, ki je komercialne narave. Prednost bo dana podjetniškim idejam v zgodnji fazi, ki izkazujejo velik potencial pri prenosu znanja in komercializacije ter podjetniškim idejam, ki lahko doprinesejo k reševanju izzivov lokalnega gospodarstva. Nagradni sklad natečaja je 5.000 evrov, razdelili pa ga bomo med tri najbolje ocenjene inovativne podjetniške ideje oziroma rešitve.
Več informacij

 
 Datum objave 28. 7. 2017
KAJ: Štipendije Nemške akademske službe za izmenjavo ( DAAD) za študijsko leto 2018/2019
KJE: Boon, Nemčija
KDAJ: Študijsko leto 2018/19
ROK ZA PRIJAVO: september-november 2017
Vas zanima študij v Nemčiji? Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu ponuja različne štipendije za diplomante, raziskovalne štipendije za doktorande, postdoktorande in mlade znanstvenike, štipendije za delovna bivanja za visokošolske učitelje ter visokošolske poletne tečaje za tuje študente in diplomante v Nemčiji.
Podrobne informacije o posameznih štipendijah DAAD so na voljo na spletni strani www.funding-guide.de
Vprašanja v zvezi s štipendijami lahko naslovite tudi na Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek (E-naslov: info@laibach.diplo.de , T: 01 479 03 00).
 
 
 
 Datum objave 27.6. 2017
KAJ: Opravljanje strokovne prakse v računovodstvu
KJE: Sanary, Francija
KDAJ: September-december 2017
Zaželjeno je dobro poznavanje matematike, kandidatom ni potrebno obvladati francoskega jezika.
 
 
 Datum objave 26.6. 2017
KAJ: Mednarodni poslovni program na instituciji Université Paris 13
KJE: Pariz, Francija
KDAJ: Januar-junij 2018
ROK ZA PRIJAVO: 31. oktober 2017
 
 
 Datum objave 26. 6 . 2017
KAJ: Strokovna praksa v Hotelu Mons d.o.o.

V hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons imajo prosto delovno mesto v prodaji. V kolikor bi se želeli usposabljati v oddelku prodaje v hotelu, ki dela po standardih največje hotelske verige na svetu, ste vabljeni, da se jim pridružite. Delo lahko opravljate kot strokovno prakso, v kolikor je še niste oz, če ste jo že, ste vabljeni k prijavi za študentsko delo – pomoč v oddelku prodaja. Zainteresirani pošljite prošnje in CV na: hr@fourpointsljubljana.com  Datum objave 25.6. 2017
KAJ: izmenjava študentov CEEPUS 2017/18 (poletni semester)
ROK ZA PRIJAVO: 31. oktober 2017
Na voljo je: eno mesto za 4 mesečno izmenjavo na avstrijski instituciji FH JOANNEUM – University of applied Sciences, Department of International Management; ter eno mesto za 4 mesečno izmenjavo na instituciji Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Economics and Management. Osnovni pogoji za prijavo so objavljeni na spletni strani CMEPIUS-a na povezavi http://www.cmepius.si/visokosolsko-izobrazevanje/ceepus-2/.
Zainteresirani kandidati se prijavijo na www.ceepus.info.
 
 
 Datum objave 21.6. 2017
KAJ: Semper Avanti - mladinska nevladna organizacija
Semper Avanti je mladinska organizacija s sedežem v Vroclavu, regija Spodnje Šlezije na Poljskem. Združenje je bilo ustanovljeno leta 2001 in od takrat postaja velika, inovativna in dinamična NVO. 
V zadnjem času je Semper Avanti uvedel različne programe za razvoj evropske mladine na trgu dela. Ti programi se osredotočajo na pripravo mladih za izziv, da najdejo svoje prve zaposlitve in pridobijo delovne izkušnje (organiziranje poklicnih usposabljanj in pripravništev tako doma kot v tujini, usposabljanje, razvijanje trdih veščin in mehke veščine, kot so komunikacija, reševanje konfliktov, samo-predstavitev, timsko delo, medkulturno sodelovanje itd). 
Ekipo za poklicno izobraževanje in usposabljanje sestavljajo člani, katerih izobrazba je s področij mednarodnih odnosov in evropskih študij, psihologije, pedagogike, managementa in filologije. 
Več informacij
 
 
 
 Datum objave 26. 5. 2017
KAJ: Štipendije za študijske obiske dijakov in študentov
KDAJ: 1. 10. 2016 - 30. 9. 2017
ROK ZA PRIJAVO: 30. 9. 2017

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS sporoča, da so sredstva na 228. javnem razpisu za štipendiranje študijskih obiskov dijakov in študentov v tujino, še na voljo. Sredstva so namenjena štipendiranju vsaj 3-tedenskih študijskih obiskov študentov ter vsaj 2-tedenskih študijskih obiskov dijakov v obdobju od 1. 10. 2016 dalje, pri čemer se mora študijski obisk pričeti najkasneje 30. 9. 2017. Sredstva se dodelijo za pokritje neposrednih stroškov študijskega obiska.
Vse informacije glede razpisa najdete na tej povezavi.

 
 
 Datum objave 11. 5. 2017
KAJ: Spletnik Akademija
Spletnik Akademija študentom omogoča dostop do kakovostnih vsebin iz področja digitalnega marketinga, ki je eno izmed najhitreje razvijajočih se področij.
Zajema namreč področja, ki so osnova za uspešno izvajanje digitalnega marketinga v veliki večini slovenskih podjetij. Ta področja so: izdelava spletne strani, optimizacija strani, oglaševanje na iskalnikih, izvajanje profesionalnega e-mail marketinga, pisanje digitalnih vsebin in plasiranje le teh ciljnemu občinstvu ob pravem času, na pravem mestu. 
S tem želimo doseči da so študentje ob svojih prvih delovnih izzivih opremljeni z znanji, ki na splošno podjetjem manjkajo in jim na ta način olajšati vstop na trg dela.
 

Družbena omrežja

Študenti

Kazalo